Mitt Utbildning AB | Köpmangatan 5-7, 811 39 SANDVIKEN | Brandthovdagatan 24, 721 35 VÄSTERÅS
Kundservice: 070-930 63 60 | E-post: [email protected]

HLR för barn

En livsviktig utbildning för dig med barn i din närhet

Lär dig att agera vid luft- och hjärtstopp på barn.

Barn får sällan hjärtstopp, men barn som är livlösa, slutar att andas pga syrebrist, som kan leda till att hjärtat slutar slå. I det läget är det viktigt att du omedelbart får igång hjärtat med bröstkompressioner. Tekniken skiljer sig mellan barn i olika åldrar.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till personer som arbetar inom barnomsorgen och privatpersoner med barn i sin omgivning. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Utbildningen ger deltagaren färdigheter att på ett korrekt och säkert sätt utföra hjärt-lungräddning på barn och hur man förhindrar luftvägstopp.

Innehåll

» Medvetandekontroll
» Andningskontroll
» Larmning
» HLR, hjärt-lungräddning; kompressioner och inblåsningar barn 0 – 1 år och 1 år – pubertet.
» Stabilt sidoläge
» Luftvägsstopp

Kursinformation

Under ca 2h får du en grundläggande utbildning i hjärt-lungräddning, anpassad för barn i åldrarna 0 – 1 år och 1 år – pubertet, med teori och praktiska övningar.

Max antal är 8 deltagare per kurstillfälle.

Vi erbjuder öppna kurstillfällen i fem län:
Jämtland
Gävleborg
Dalarna
Västmanland
Uppsala län

Vi erbjuder även företagsförlagd utbildning, kontakta oss för offert: [email protected]

Komplettera gärna utbildningen med något av våra olika kursblock. Välj mellan Basal HLR, Vuxen-HLR, D-HLR och Första hjälpen – L-ABC eller övningsscenario - olycksplats.

Utbildningen kan med fördel kombineras med vår Brandskyddsutbildning, grund då är du komplett rustad om olyckan skulle vara framme.

Intresseanmälan

Denna kurs är arbetsplatsförlagd och går därmed inte att boka direkt. Kontakta oss med en intresseanmälan så kommer vi gemensamt överens om en passande utbildningstid utifrån er tillgänglighet, antal och andra förutsättningar.