Kurs i
HLR, hjärt- och lungräddning - BARN

HLR Kurs & Utbildning för barn

FÖRETAGSFÖRLAGD
Kontakta oss med en intresseanmälan nedan, så återkommer vi med förslag utifrån era önskemål och behov.

Intresseanmälan

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett meddelande.

En livsviktig utbildning för dig med barn i din närhet

Kursen HLR för barn lär dig hur du ska agera vid luft- och hjärtstopp. Du får även kunskap i hur du ska larma, undersöka och ge nödvändig hjälp om olyckan är framme.

Ett barn som råkar ut för en situation där dem blir livlösa eller slutar att andas på grund av syrebrist, kan resultera i att hjärtat slutar slå. I det läget är det viktigt att man omedelbart får igång hjärtat med bröstkompressioner och rätt teknik.

Tekniken skiljer sig mellan barn i olika åldrar och vi går igenom dem olika metoderna i utbildningen. Både för barn mellan 0-1 år och barn mellan 1-18 år.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till personer som arbetar inom barnomsorgen och privatpersoner med barn i sin omgivning. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Utbildningen ger deltagaren färdigheter att på ett korrekt och säkert sätt utföra hjärt-lungräddning på barn och hur man förhindrar luftvägstopp.

Kursinnehåll

» Medvetandekontroll
» Andningskontroll
» Larmning
» HLR, hjärt-lungräddning
» Stabilt sidoläge
» Luftvägsstopp
» Förevisning hjärtstartare

Kursfakta

Kursen pågår i ca 2 timmar med både praktiska och teoretiska övningar och utförs av utbildade erfarna instruktörer. Utbildningen följer Svenska HLR Rådets riktlinjer.